Luni dimineața a fost deschisă aplicația care ajută operatorii economici pot să participe la târguri și expoziții internaționale, programul având un buget de 7,8 milioane de lei, iar solicitanții pot depune dosarele până în 24 septembrie, arată un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri.

„Finanțarea se acordă operatorilor economici în sume fixe, de tip sprijin forfetar, astfel: 25.000 de lei pentru participarea la târguri si expoziții internaționale și 10.000 lei pentru participarea la misiuni economice internaţionale, iar bugetul alocat prezentei sesiuni este de 7,8 milioane de lei”, anunță ministerul.

Potrivit instituței, sectoarele economice sprijinite în cadrul acestei scheme sunt cele din tehnologia informaţiei, sectorul alimentar, fabricarea mobilei, industria textilă, cercetare, inovare ştiinţifică şi medicală.

„Vor obține punctaj suplimentar firmele care au ales ca piețe-țintă zone non-UE, cu prioritate Africa sau Asia, care dețin brand propriu și au un site într-o limbă de circulație internațională. De avantajele schemei de minimis, printr-un proces simplificat de aplicare și decontare, pot beneficia și SRL-D-urile, institutele de cercetare științifică, dezvoltare tehnologică și instituțiile medicale”, menționează sursa citată.

Programul urmăreşte stimularea mediului de afaceri prin crearea unor noi instrumente de promovare individuală pe piețele externe a operatorilor români, prin susținerea participărilor la târguri și expoziţii cu caracter internațional, organizate în afara țării, cu stand de prezentare a produselor/serviciilor, precum și participarea la misiuni economice.

Aplicația poate fi accesată aici: https://programenationale2018.aippimm.ro/sioer2018/login/.