O fetiță de 3 ani a murit marți, în comuna Moțca din județul Iași, strivită sub roțile unui microbuz școlar al cărui șofer consumase alcool.

Fetița a fost lăsată nesupravegheată pentru câteva minute de mama ei, iar șoferul microbuzului nu a observat-o și a strivit-o cu roțile.

Din primele cercetări, reiese că șoferul consumase bături alcoolice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Iași, Anca Vîjiac, polițiștii fac cercetări în continuare pentru identificarea responsabilității celor implicați în accident.

"Minora a fost lăsată, în comuna Moțca, pentru o perioadă de timp nesupravegheată de mamă, care lua un alt copil de la microbuz. Copilul s-ar fi dus în partea din față a microbuzului și a fost acroșat mortal de către șofer. Șoferul are alcoolemie de 0,08. S-a întocmit dosar pentru ucidere din culpă. Evenimentul s-a întâmplat la plecarea de pe loc a șoferului. Probabil că n-a observat. Urmează să se stabilească, momentan e întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă pentru șofer. O să se mai facă probabil și alte verificări cu privire la lăsarea nesupravegheată a minorei", a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.