Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerț și Antreprenoriat a anunțat marți că a fost de acord să renunțe, în urma procesului de consultare publică, la prevederea din proiectul Start-Up Nation 2018 care presupunea contractarea proiectelor depuse pe baza principiului „primul venit - primul servit”.

„Este corect să oferim o șansă și întreprinzătorilor din zonele mai puțin dezvoltate din punct de vedere economic, iar Start-Up Nation înseamnă retrezirea spiritului antreprenorial și susținerea financiară a debutului în afaceri”, spune ministrul de resort, Ștefan Oprea.

Ministerul precizează că, ținând cont de sugestiile primite, prin punctajul acordat în urma modificării Ordonanței de Urgență, se oferă o șansă egală de obținere a finanțării pentru afacerile pornite în domeniile: producție, servicii și industrii creative. „De asemenea, procesul de selecție a proiectelor se va face pe bază de clasament (punctaj) și criterii de departajare transparente în condiții de punctaj egal, renunțându-se la contractarea proiectelor pe baza principiului primul venit - primul servit”, se arată în comunicat.

Reprezentanții ministerului spun că în urma procesului de consultare publică, a fost unanim acceptată ideea de a modifica programul Start-Up Nation, astfel încât acesta să fie în interesul întreprinzătorilor.

Astfel, ministerul de resort a dispus marți republicarea versiunii actualizate a proiectului Ordonanței de Urgență pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență nr. 10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, care se află în dezbatere publică începând cu data de 1 octombrie 2018.