Un bărbat de 22 de ani și concubine sa, ambii din județul Mureș, au fost reținuți de polițiști, aceștia fiind acuzați că au ucis un bărbat de 67 de ani, în Germania, cei doi fiind depistați de anchetatori acasă, în Târnăveni.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), polițiștii români, însoțiți de doi anchetatori germani și de ofițerul de legătură al BKA Wiesbaden la București, au acționat pentru depistarea și reținerea celor două persoane bănuite de omor, comis, joi, asupra unui cetățean german de 67 de ani, în Landul Renania de Nord’ Westfalia.

Au fost efectuate patru percheziții domiciliare, în județul Mureș, și două percheziții ale unor autoturisme folosite de cei doi, fiind descoperite și ridicate trei cuțite despre care există informații că ar fi fost sustrase din locuința victimei sau folosite la comiterea omorului.

„Din cercetări a reieșit că, la întoarcerea în România, cei doi ar fi înstrăinat unul dintre autovehicule, care ar fi fost folosit pentru deplasarea în și din Germania, precum și pe teritoriul altor state europene. Cele două persoane bănuite, respectiv un bărbat, de 22 de ani, din Târnăveni, județul Mureș și concubina sa, de 22 de ani, din aceeași localitate, au fost depistate și reținute, fiind prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș, în vederea predării în baza unor mandate europene de anchetă emise de autoritățile din Germania”, se arată în comunicat.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentați instanței, pentru confirmarea mandatelor.

„Ancheta autorităților germane a reliefat faptul că cei doi ar fi cunoscut victima, cu care ar fi intrat în contact la data de 7 ianuarie 2019, când ar fi lovit-o inițial în zona capului cu un obiect contondent, după care ar fi înjunghiat-o de cel puțin nouă ori în zona gâtului, ceea ce a condus la decesul acesteia. După comiterea faptei, cei doi ar fi sustras, de la reședința cetățeanului german, un autoturism (pe care l-ar fi abandonat ulterior), diverse bunuri, un portofel cu acte și bani și un telefon mobil”, mai arată anchetatorii.

Pentru strângerea de probe în dosarul penal deschis la Parchetul din Arnsberg – Germania, cooperarea polițiștilor s-a desfășurat în baza unui ordin european de anchetă primit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.