Peste 50 de mașini au blocat un sens de mers la intrarea în Craiova dinspre aeroport, șoferii alăturându-se protestului #șîeu. De asemenea, mai mulți angajați ai Ford au ieșit la poarta fabricii, cerând autostrăzi. La Rovinari, sute de persoane s-au alăturat angajaților Primăriei și au protestat.

La ora 15.00, peste 50 de mașini au oprit la intrarea în Craiova dinspre aeroport, blocând o bandă de mers.

„Pentru a ne putea dezvolta trebuie să avem în primul rând autostrăzi. Era normal să participăm, până la urmă toată România vrea autostrăzi. Nu mai putem sta nepăsători, din partea guvernanților nu mai avem nicio aşteptare. Ne-am săturat de promisiuni care nu sunt duse la îndeplinire”, a spus unul dintre cei prezenţi la protest.

De asemenea, în Craiova au fost mai multe firme private care au întrerupt activitatea pentru 15 minute. Două dintre acestea sunt Arhi Design și Plusauto, care s-au alăturat campaniei pentru construcția de autostrăzi, iar toți cei 180 de salariați au întrerupt activitatea pentru 15 minute.

Fabrica Ford nu a oprit producţia, dar angajaţii care erau de serviciu la ora 15.00 s-au adunat la poarta fabricii, cerând autostrăzi.

Sute de persoane din orașul Rovinari, județul Gorj, s-au alăturat angajaților primăriei, care au coborât în fața instituției, vineri și au oprit activitatea, timp de 15 minute. Printre cei care au cerut să fie construite drumuri rapide s-a aflat și primarul ALDE al oraşului, Robert Filip, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, angajații Primăriei Rovinari, județul Gorj, în frunte cu edilul-șef Robert Filip, au oprit lucrul la ora 15.00, pentru 15 minute. Acestora li s-au alăturat antreprenori din oraș, dar și oameni simpli.

„În primul rând, și noi vrem un drum expres, ca să nu visăm prea mult pentru autostrăzi și să sperăm că într-un viitor apropiat o să apară și autostrăzi în zona Olteniei și a Gorjului. Le mulțumesc tuturor antreprenorilor care au răspuns la această solicitare a noastră, tuturor angajaților și oamenilor simpli din Rovinari care au venit alături de noi. Trebuie să înțelegem că noi avem nevoie de aceste lucruri acum, dacă vom sta doi ani să facem documentații, nici nu vreau să mă întreb cât va dura să facem autostrada sau drumul expres în sine. Sunt sigur că dacă se vrea cu adevărat, se poate, trebuie doar mai multă voință și birocrație mai puțină și cadru legislativ mai bun. Au venit sute de oameni care sunt privați, care nu au nicio legătură cu vreun partid politic, cum nici noi nu am făcut niciun fel de acțiune politică și le mulțumesc, pentru că ei, într-un fel sau altul, au pierderi financiare, pentru că le întârzie mașinile cu marfă. Toți suntem uniți și nu cred că cerem mult, să avem și noi un drum expres sau măcar o autostradă", a declarat Robert Filip, primarul ALDE al orașului Rovinari.

Alți șase primari ai orașelor Târgu-Jiu, Motru, Turceni și ai comunelor Bustuchin, Roșia de Amaradia și Bălești s-au alăturat campaniei inițiate de omul de afaceri Ștefan Mandachi, din Suceava.

Și câțiva șoferi s-au oprit, pe marginea drumului, în județul Gorj, timp de 15 minute, pentru a cere construcția de drumuri rapide. Dan, un șofer în vârstă de 43 de ani, din județul Dolj, a oprit autoutilitara în apropierea Parcului Coloana Infinitului, din Târgu-Jiu și a ținut în mână o pancartă pe care a scris #și eu vreau autostrăzi.

„Eu vin de la Petroșani acum. Solicit să se construiască autostrăzi, să circulăm în siguranță. La ora actuală se circulă destul de greu, foarte încet, trebuie să fim foarte atenți. Una e să faci patru ore pe 150 de kilometri și alta e să faci două ore", a declarat bărbatul, pentru MEDIAFAX.