Zeci de companii din întreg județul Timiș, șoferi, alpinistul Horia Colibășanu sau primarul Timișoarei, Nicolae Robu, s-au alăturat campaniei “România vrea autostrăzi”, astfel că, vineri, la ora 15.00, timp de 15 minute, și-au întrerupt activitatea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Câteva zeci de societăți din județul Timiș s-au alăturat campaniei “România vrea autostrăzi”. Printre acestea s-au numărat și câteva fast-food-uri din Timișoara, care au stins luminile unităților la ora 15.00 și au refuzat să servească clienții timp de 15 minute. În tot acest timp, angajații unui astfel de fast-food aflat în centrul Timișoarei s-au relaxat stând la povești.

„Ne-am implicat în campanie pentru că trebuie totuși să se facă ceva, să se întâmple ceva de bine, sperăm, acum să vedem cât de implicați sunt și alții. Noi încercăm să susținem orice demers care presupune sau care ar putea avea ca rezultat o dezvoltare a României, pentru că de mizerii ne-am săturat. O să se schimbe ceva cu condiția să participe cât mai mulți în campanie și să participe cât mai mulți și la vot, indiferent cu cine, dar să voteze”, a declarat Călin Popescu, angajat al unui fast-food din Timișoara.

De asemenea, Dani, reprezentantul unui al lanț de fast-food-uri din Timișoara a declarat că „este normal și firesc să susținem ce susțin și alții. Mergem cu căruța cât de curând și pe aia o rupem pe drumuri. Trebuie să spunem ce avem de spus, că dacă nu luăm atitudine, nu are sens, nu schimbăm nimic”.

Printre cei care s-au alăturat campaniei “România vrea autostrăzi” s-a numărat și alpinistul timișorean Horia Colibășanu, de meserie stomatolog. Colibășanu a scris pe pagina de Facebook că a decis să se implice pentru că „la fel ca mulți, vreau autostrăzi să merg la munte sau unde am treabă”. De asemenea, numeroase alte societăți din diferite domenii din Timiș și-au întrerupt activitatea, vineri, în semn de protest.

Totodată, numeroși șoferi din Timișoara s-au oprit în trafic pe artere principale din oraș, timp de 15 minute, și au claxonat sau au circulat cu viteză redusă.

Și primarul Timișoarei, Nicolae Robu, s-a alăturat campaniei, fiind în drum spre București cu mașina. Edilul s-a oprit la ora 15.00, iar ulterior a postat un filmuleț pe pagina sa de Facebook, precizând că „iată, protestăm și noi, eu cu colegul Cosmin Buboi, pentru situația în care se află România astăzi, cu cea mai slabă rețea de autostrăzi din Europa. România are nevoie de autostrăzi și este bine să spunem asta cu tărie toți cei care vrem să aducem aportul la un mai bine în țara noastră. Suntem în drum spre București cu mașina și ne-am oprit chiar aici, la granița dintre județul Timiș și județul Hunedoara. Este inadmisibil ca între Timișoara și București să faci așa de mult timp din cauza lipsei unei autostrăzi. Este nevoie ca toată această parte de țară să fie legată tot prin autostrăzi de partea de sud, de litoralul Mării Negre, de Moldova. Moldova nu se poate dezvolta dacă nu va ajunge să aibă o conectivitate la fel de bună cum avem noi cu rețeaua de autostrăzi europeană. Sper să se schimbe politica în țara asta, să se treacă la fapte, să dovedească prin fapte că realizarea de autostrăzi este o prioritate națională”.