Ministerul Finanțelor va elabora un proiect de act normativ pentru scutirea de la plata contribuției de sănătate a persoanelor care în perioada 2014-2017 au obținut venituri sub nivelul a 12 salarii minime brute, a anunțat miercuri premierul Viorica Dăncilă, informează Mediafax.

De această scutire vor beneficia și cei care au primit deja decizii de impunere de la ANAF pentru contribuțiile la sănătate aferente perioadei, a precizat premierul, înaintea ședinței de Guvern de miercuri.

„Știu că mulți cetățeni au primit de la ANAF decizii de impunere pentru perioada 2014 -2017 privind plata contribuțiilor sociale, având în vedere că de la 1 ianuarie 2018 persoanele fizice care obțin venituri anuale sub nivelul a 12 salarii minime pe economie nu datorează contribuții de asigurări sociale de sănătate decât opțional, solicit Ministerului Finanțelor Publice să vină de urgență care să extindă această facilitate și pentru perioada 2014-2017. Ca prim ministru sunt preocupată de protejarea veniturilor populației și eliminarea unor nedreptăți. Nu este normal ca oamenii să fie împovărați cu obligații fiscale injuste în raport cu nivelul veniturilor încasate, iar cetățenii care au primit decizii de impunere trebuie să știe că vor beneficia și ei de aceste criterii”, a spus premierul.