Șeful Inspectoratului General al Poliției Române, chestor general Ioan Buda, a anunțat, luni dimineață, că nu au fost dificultăți în preluarea fostului primar al Constanței Radu Mazăre în custodia Poliției Române, informează Mediafax.

"Extrădatul este în custodia Poliției, astăzi va ajunge în România, sunt proceduri de extrădare, este o activitatea normală a Poliției de extrădare. Nu a fost nicio problemă de evadat. A fost preluat de Poliție, este în custodia Poliției Române. În momentul acesta, este în custodia Poliției Române. Nu au fost dificultăți ", a declarat Ioan Buda, luni, la Ministerul Afacerilor Interne.

Radu Ștefan Mazăre este în custodia Poliției Române, au anunțat ;i reprezentanții instituției, precizând că întoarcerea fostului primar al Constanței pe teritoriul României va avea loc luni.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că fostul primar al Constanței va sosi pe Aeroportul Henri Coandă București, luni seară, la ora 20.10, fiind posibil ca aeronava cu care vine Radu Mazăre să aibă escală la Paris.

Potrivit procedurilor, după ce este adus în țară, fostul primar trebuie încarcerat și apoi plasat în perioada de carantină de 21 zile.