Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere ca Florin Cîțu să fie sancționat de conducerea PNL, după declarația făcută privind măsurile din sectorul bugetar. El spunea că salarile bugetarilor sunt duble față de privat, motiv pentru care ei ar trebui să muncească fără a primi alte beneficii.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a precizat, joi, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, că desi au trecut 48 de ore de la declarația făcută de liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu pe contul unei pagini de socializare, nimeni din conducerea Partidului Național Liberal nu a ieșit în spațiul public cu o replică prin care, cel puțin, să delimiteze partidul „de vorbele unui singur om”. „Ne putem întreba astfel, Florin Cîțu a vorbit doar pentru el sau conducerea PNL este reprezentată de acesta?”, se precizează în comunicat.

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, declara pe contul unei pagini de socializare că “în medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble față de cele din sectorul privat. DUBLE! Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treaba. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate ca un premiu. Ca şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă”.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că declarația făcută de Florin Cîțu este un atac la adresa tuturor cadrelor didactice, medicilor sau funcționarilor publici „care muncesc devotat și cinstit în această țară”. Aceștia au precizat că PNL ar trebui să îl sancționeze pe Florin Cîțu, întrucât în caz contrar, „este părtașă la acest atac la adresa bugetarilor”.

„În învățământ, un cadru didactic poate ajunge la un salariu de 3.000 de lei abia după 25 de ani vechime. Vi se pare mult, domnule Florin Cîțu? Noi spunem că este insuficient. Un debutant din învățământ, absolvent de studii superioare, are salariul egal cu cel al unui muncitor necalificat din sistemul privat. Vi se pare cinstit, domnule Florin Cîțu? Noi spunem că nu!”, se mai arată în comunicat.

Sursa citată mai precizează și faptul că în ciuda afrontului adus bugetarilor, prin funcția pe care o are ca senator al României, Florin Cîțu uită faptul că este plătit din bani publici. „Indemnizația de care beneficiază depășește cu mult salariul unui profesor cu zeci de ani vechime. Așa cum uită că este alesul oamenilor, inclusiv al acestor bugetari pe care îi denigrează în acest moment”, se precizează în comunicat.

Reprezentanții FSLI au declarat prin intermediul comunicatului de presă și faptul că Florin Cîțu „nu are nici cel mai mic habar despre realitatea din școli, de exemplu, unde salariile personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic sunt departe de a fi la nivelul colegilor noștri din țările UE”.

FSLI spune să se așteaptă ca liderul partidului, Ludovic Orban, să îl sancționeze cel puțin declarativ pe liderul senatorilor PNL.

„Acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce înseamnă că ne putem întreba: Florin Cîțu este o portavoce a liberalilor? Dacă nu este, senatorul ar trebui să fie sancționat de PNL! În plus, consider că în urma acestor declarații, senatorul Florin Cîțu ar trebui să își prezinte demisia din funcția publică pe care o deține. Declarația acestuia reprezintă un afront adus și Parlamentului României”, a declarat președintele FSLI, Simion Hancescu, prin intermediul comunicatului de presă.

Și Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România - Frăția, a reacționat cu privire la declarațiile făcute de senatorul Florin Cîțu pe contul unei rețele de socializare, privind măsurile din sectorul bugetar, solicitând în acest sens o reacție din partea PNL.

„Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România - Frăția, confederație reprezentativă la nivel national, solicită Partidului Național Liberal să comunice public dacă își asumă declarațiile domnului senator Florin Cîțu referitoare la măsurile din sectorul bugetar (sănătate, educație, administrație publică, securitate națională, apărare și ordine publică), pe care ar urma să le ia dacă ajunge la guvernare, respectiv: eliminarea voucherelor, tichetelor de vacanța, sporurilor, pensiilor speciale, introducerea unor taxe pe venit mai mari decât cele ale angajaților din mediul privat pentru a-și păstra aceste beneficia”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de către reprezentnții confederației.

Aceștia au concluzionat spunând că, pentru întreaga societate este absolut necesară o asumare publică a acestor declarații care, „datorită gravității lor, pot afecta activitatea întregului sistem bugetar”.