Reprezentanții USR i-au transmis ministrului Transporturilor Răzvan Cuc dă dovadă de „ipocrizie maximă” atunci când spune că nu nu poate fi generată plus valoare din cauza pilelor, amantelor și nepotismelor în companiile aflate în subordinea ministerului.

„După ce presa a dezvăluit zeci și zeci de cazuri de pile politice plasate în posturi la stat bine plătite, ministrul Răzvan Cuc are o revelație. Ca orice reprezentant de seamă al PSD, ministrul Transporturilor dă dovadă de ipocrizie maximă când spune că nu poți să generezi plus valoare cu pile, amante și nepoate și promite că va face el restructurare masivă în companiile din minister”, a transmis USR, pe pagina de Facebook.

Partidul condus de Dan Barna îi recomandă lui Răzvan Cuc să împărtășească descoperirea sa cu premierul Viorica Dăncilă.

„Ministrului Cuc, care a descoperit acum truisme gen «angajările pe pile nu produc valoare», îi recomandăm să-i împărtășească descoperirea sa și premierului Viorica Dăncilă. Nu de alta, dar, nu mai departe de zilele trecute, aceasta l-a numit vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Formarea Profesională Inițială în Sistem Dual, cu rang de subsecretar de stat, pe fostul șofer al ex-ministrului Victor Negrescu”, precizează sursa citată.

USR mai spune că cea mai de succes măsură a coaliției PSD-ALDE a fost programul „Odrasla”.

„După aceea, îi recomandăm ministrului Cuc să consulte și lista de mai jos, listă care ilustrează foarte bine un «program» de succes implementat de PSD și ALDE. În beneficiu propriu, evident, că doar nu al românilor! USR consideră că integritatea și competența în ocuparea funcțiilor publice sunt vitale pentru buna funcționare a instituțiilor și, deci, a statului. Și nu sunt doar vorbe. USR a organizat concursuri pentru ocuparea unor funcții cheie și va face așa și în continuare!”, a conchis sursa menționată.

Totodată, deputatul USR Cătălin Drulă îi transmite lui Răzvan Cuc că în tot mandatul său a avut interes zero pentru reformarea Ministerului Transporturilor și a companiilor din subordinea instituției.

„Pile, amante și nepoate. Tupeul PSD la guvernare e totuși incredibil. După 958 de zile de guvernare PSD, dintre care jumătate ministru al Transporturilor a fost chiar el, Răzvan Cuc declară că în companiile din minister e plin de «pile, amante, nepoate, nepotisme». E și greu de reacționat la așa ceva. Ce să spui? Că vasta majoritate a pilelor, amantelor și nepoților a fost adusă acolo de PSD? Că de aproape 3 ani, numai asta fac? Că au populat administrația țării cu toți incompetenții și bandiții? Că pe dl. Cuc l-a interesat ZERO să facă reformă în cele 466 de zile la minister? Că CNIR - Compania Națională de Investiții Rutiere - are în continuare după 3 ani de zile de la înființare zero angajați? PSD a reușit în 3 ani să angajeze un singur om, timp de o lună - pe Narcis Neaga, director general”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Deputatul USR a mai spus că este „incredibilă totuși lipsa de jenă elementară. Să vii după 3 ani și să spui că e o problemă cu pilele, amantele și nepoatele când asta ai promovat zi de zi. Mai e puțin și scăpăm țara de ei. Dar oricât de puțin ar fi, tot pare mult. Și va fi enorm de reconstruit după ei. Dar n-avem decât varianta de a ne sufleca mânecile și să facem ce trebuie făcut”.

Reacțiile din USR vin după ce ministrul Răzvan Cuc a declarat că nu există plus valoare din cauza pilelor, amantelor, nepotismelor din companiile aflate în subordinea ministerului, precizând că este necesară o reformare masivă a instituției.

„Se impune o restructurare masivă în toate companiile din minister. Filtrul îl va face managementul. Dacă nu sunt în stare să facă filtrul, atunci o să încercăm prin Adunarea Generală a Acţionarilor, managerii, în general, vor să aibă rezultate. Cu pile, amante, nepoate, nepotisme nu poţi să generezi plus valoare şi o valoare adăugată”, a afirmat Răzvan Cuc, la Realitatea Tv.