Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava organizează vineri, 20 octombrie, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, eveniment care se va desfășura la Suceava, Fălticeni, Rădăuţi și Câmpulung Moldovenesc.

Până ieri, la bursa locurilor de muncă erau înregistrate deja 349 de  posturi disponibile la nivelul judeţului, din care 111 posturi scoase la concurs în Suceava, 52 la Fălticeni, 125 la Rădăuţi și 61 la Câmpulung Moldovenesc. Oferta de locuri de muncă se va îmbogăţi cu siguranţă cu noi angajatori în zilele următoare.

În municipiul Suceava, bursa va avea loc la Iulius Mall Suceava, parter, zona liftului panoramic, în Rădăuţi, la Casa Germană, iar la Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc la sediile locale ale punctelor de lucru ale AJOFM Suceava.

Bursa va începe de la ora 10.00

Din ofertele adunate până acum rezultă că sectoarele de activitate care au oferit cele mai multe locuri vacante sunt construcţiile, comerţul, prelucrarea lemnului, industria alimentară şi fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, iar printre domeniile nou apărute se numără intermedierile financiare, cercetare- dezvoltare și activităţi de management și consultanţă.

Meseriile cele mai solicitate, până în prezent, sunt cele specifice construcţiilor (sudor, electrician, instalator, lăcătuș mecanic), comerţului (lucrător comercial, vânzător, decorator vitrine), prelucrării lemnului (operator prelucrare lemn, tâmplar, muncitor necalificat, etc.) şi fabricării îmbrăcămintei (confecţioner), iar un număr important de posturi vacante se adresează persoanelor cu calificări specifice domeniilor, hotelier, turism și industrie alimentară (ospătar, bucătar, brutar, patiser, lucrător bucătărie,

etc.).

Pentru absolvenţii de studii superioare sunt disponibile până în prezent 32 de posturi, cei mai căutaţi fiind programatorii IT, agenţii de servicii cunoscători de limbi străine, inginerii și economiștii.

Având în vedere că la bursă vor fi prezenţi mulţi tineri, organizatorii de la AJOFM Suceava se vor axa și pe suport, orientare și consiliere pentru prezentarea la interviu.  

La bursa de vineri persoanele interesate vor avea la dispoziţie și o ofertă de locuri vacante în străinătate, mediate prin reţeaua EURES a serviciilor publice din Europa, iar oferta angajatorilor europeni este diversificată atât pe niveluri de studii și calificări, cât și ca domenii de activitate.

Chiar dacă bursa este dedicată preponderent absolvenţilor proaspăt ieşiţi de pe băncile școlilor, la târgul de joburi pot participa toate peroanele interesate de un loc de muncă, indiferent de studii sau de vârstă.