Polițiștii de la Rădăuți au fost sesizați, luni seară, de către o femeie în vârstă de 70 de ani, care a cerut ajutor, că fiul său a amenințat-o și a alungat-o din locuință. În urma apelului la 112, în jurul orei 21.30, polițiștii deplasați la fața locului au găsit-o pe femeie în scara blocului. Bătrâna era disperată pentru că nu mai era primită în casă.

Polițiștii au mers la apartament și l-au căutat pe fiu, un bărbat în vârstă de 41 de ani, care era în stare avansată de ebrietate. Polițiștii au constatat că acesta are un limbaj incoerent și o atitudine repulsivă față de femeia care i-a dat viață.  

Concluzia polițiștilor a fost că există un risc iminent asupra femeii, astfel că au întocmit un ordin de protecție provizoriu, valabil pentru 5 zile. În baza acestuia, fiul a fost evacuat din locuință, iar mama s-a putut întoarce acasă.

Bărbatul în vârstă de 41 de ani s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunea de amenințare, iar polițiștii i-au atras atenția că nu are voie să se apropie de locuința mamei, cel puțin în cele 5 zile cât este valabil ordinul de protecție.

Victimei i s-a adus la cunoștință că poate solicita un ordin de protecție pe termen mai lung, dacă va dori, prin intermediul instanței de judecată.