Un bărbat în vârstă de 50 de ani a murit într-un accident rutier produs chiar în fața locuinței sale. Este vorba de accidentul produs în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 1.30, pe drumul județean din Hârtop.

Din primele cercetări ale poliției rezultă că Ionel Leonte, în vârstă de 50 de ani, localnic, care conducea un VW Golf, a pătruns pe contrasens, după care a făcut viraj la dreapta pentru a parca în fața locuinței sale. În timpul manevrei la dreapta, mașina condusă de bărbatul de 50 de ani a fost acroșată puternic în partea laterală dreapta de către un VW Passat, condus de Vasile G., în vârstă de 21 de ani, care se deplasa în aceeași direcție de mers.

În urma impactului violent, bărbatul în vârstă de 50 de ani a decedat. Echipajele medicale care au ajuns la fața locului au constatat că acesta nu mai prezenta semne vitale. Victima nu a răspuns nici la manevrele de resuscitare.

În cealaltă mașină erau doi tineri, tot localnici, pasagerul fiind transportat la spital și diagnosticat cu un traumatism cranian ușor, care nu a necesitat internare.

Celălalt VW, care a lovit mașina din față, era condus de Vasile Grădinariu, în vârstă de 21 de ani.

În urma verificării cu etilotestul a rezultat că tânărul avea o concentrație de 0,69 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Din primele cercetări ale poliției rezultă că șoferul care a decedat a provocat accidentul prin virajul efectuat la dreapta, fără a se asigura. Totuși, mecanismul de producere a accidentului este destul de complicat, astfel că ancheta va continua.

Ancheta continuă și față de șoferul în vârstă de 21 de ani, mai ales că acesta și consumase alcool la volan, cu o concentrație care atrage răspunderea penală. În cazul acestuia se așteaptă și rezultatele probelor biologice de sânge, pentru confirmarea alcoolemiei mari.

Ancheta va continua în cadrul dosarelor penale deschise pentru ucidere din culpă și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.