Au început lucrările de reabilitare la Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Blijdorp, ce aparține de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava.

Centrul de zi are o capacitate de 40 de beneficiari pe zi și va fi amenajat și dotat (spațiile deja existente) conform standardelor minime de calitate necesare persoanelor adulte cu dizabilități.

Valoarea proiectului este de 1.138.102,5 lei, din care cofinanțarea Consiliului Județean Suceava este de 33.500 lei. Fondurile nerambursabile au fost obținute de DGASPC Suceava prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență – Reabilitarea). Durata de implementare a activităților proiectului nu trebuie să depășească data de 31.12.2024.

Directorul executiv al DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac, a explicat că Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Blijdorp Româniava avea ca scop „furnizarea unui ansamblu de activități, realizate în intervale diferite ale zilei, persoanelor adulte cu dizabilități rezidente în Locuințe Maxim Protejate, precum și persoanelor cu dizabilități din comunitate, în vederea dezvoltării/menținerii deprinderilor de viață independentă, abilitării/reabilitării funcționale, dezvoltării abilităţilor lucrative și integrării şi participării sociale şi civice”.

Pe întreg procesul de furnizare a serviciilor sociale în cadrul Centrului de zi se va urmări, conform conducerii DGASPC Suceava, „promovarea drepturilor beneficiarilor şi a unei imagini pozitive a acestora, de promovare a drepturilor omului în general, precum şi de prevenire a situaţiilor de dificultate în care pot intra categoriile vulnerabile”.