Centrul de servicii de recuperare neuro-motorie pentru persoane adulte cu dizabilități, centru de tip ambulatoriu, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, este în proces de reabilitare. Centrul se află în municipiul Suceava, strada Ion Irimescu nr. 9, și are o capacitate de 40 de beneficiari/zi.

Obiectivele proiectului vizează lucrări de eficientizare energetică, reabilitarea grupurilor sanitare existente, dotarea spațiilor cu echipamente pentru activități și mobilier, achiziționarea de aparatură electrocasnică, achiziționarea de tehnologii și dispozitive asistive, achiziția de echipamente de birotică, accesibilizare.

Directorul executiv al DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac, a declarat că realizarea acestui proiect „vine în rezolvarea nevoilor actuale ale Centrului de servicii de recuperare neuro-motorie pentru persoane adulte cu dizabilități (de tip ambulatoriu), făcând posibilă creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități și prevenireainstituţionalizării acestora, concomitent cu dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viaţă independentă şi integrare în comunitate”.Valoarea totală a proiectului este de 1.365.012,44 lei (cu TVA), din care finanțare de la PNRR (Plan Național de Redresare și Reziliență) - 1.102.851,50 lei fără TVA, bugetul de stat - 207.853,35 lei cu TVA și Consiliul Județean Suceava – 54.307,59 lei cu TVA. Durata de implementare a activităților proiectului nu trebuie să depășească data de 31.12.2024.