În perioada 10 – 11 martie, micii tenismeni din Fălticeni s-au remarcat din nou în turneele naţionale de la Braşov, Buzău şi Iaşi, organizate de Federaţia Română de Tenis.

David Arcip, dublu campion naţional în anul 2017, legitimat la Secţia de tenis a Clubului Sportiv “Nada Florilor”, s-a impus în turneul „Cupa Little Tennis Aces” (Nivelul Portocaliu), organizat la Braşov. Deşi a avut adversari foarte bine pregătiţi, David Arcip a reuşit să se impună datorită experienţei, bunei pregătiri şi loviturilor puternice, cu ţintă precisă şi greu de controlat de adversari.

Duminică, 11 martie, la Iaşi, Clubul “Nada Florilor” a participat cu nouă sportivi la Turneul “Cupa Micii Campioni”, organizat de FRT şi Clubul Sportiv “Vergilius”. La Nivelul Roşu – începători, fălticeneanul Denis Filipciuc a obţinut locul I. La nivelul Roşu – Avansaţi, finala s-a jucat între doi fălticeneni, Iustin Andrei urcând pe prima treaptă a podiumului iar Matei Ursache pe treapta a doua. La Nivelul Portocaliu, finala s-a jucat între doi jucători din judeţul Suceava, victoria revenind fălticeneanului David Arcip, pe locul doi situându-se suceveanca Maya Rotari. 

“Au fost două turnee foarte grele, cu jucători bine pregătiţi, cu jocuri spectaculoase la care şi-au adus contribuţia şi jucătorii de la Academia Naţională de Tenis din Chişinău, Republica Moldova. În turneul de la Iaşi am avut doi debutanţi în competiţiile naţionale la Nivelul Roşu, Denis a câştigat, iar Robert Covatariu a fost foarte aproape de locul III. Este îmbucurător că la Nivelul Roşu – avansaţi doi sportivi de la clubul nostru au jucat finala, iar la Nivelul Portocaliu am avut o finală, cu răsturnări dese de scor, între un fălticenean şi o suceveancă, aplaudată de cei prezenţi în tribune şi care demonstrează că în judeţul nostru se face tenis de performanţă. Evoluţii bune au avut şi Lorena Sârbu, care a avut un joc bun în semifinală, dar a scăzut ritmul spre sfârşitul partidei, Maria Costea, Răzvan Grigore şi Matei Strugariu, care au contribuit la un spectacol sportiv de calitate”, ne-a declarat instructorul Marcel Dascălu.

Un alt copil talentat din urbea de pe Şomuz, David Dumitru, a câştigat Turneul “Cupa Primăverii TCT” (Nivelul Roşu), organizat de FRT  şi Clubul Sportiv TCT la Buzău în zilele de 10 şi 11 martie. În finala de la Nivelul Roşu, David Dumitru a întâlnit-o pe rădăuţeanca Teodora Sfîrnaciuc,experienţa şi norocul fiind de partea fălticeneanului. Şi sora sa, Ana Maria Dumitru, a avut o evoluţie foarte bună în turneul de dublu, Nivelul Portocaliu, dublul Crina Sisea (Tecuci) / Ana Maria Dumitru clasându-se pe locul II, ratând câştigarea finalei în ultimele secunde de joc.

În următoarele două săptămâni  urmează o perioadă intensă de pregătire la Sala de sport “Gabriel Udişteanu” pentru micii tenismeni care vor participa la Turneul Campionilor care va avea loc pe 25 martie la Bucureşti.