În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sarbătorilor Pascale se vor intensifica acţiunile de supraveghere sanitară veterinară. Se vor lua unele măsuri suplimentare concentrate asupra modului în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel şi ouăle destinate consumului uman, precum şi alte produse sau alimente de origine animală.Totodată, la nivelul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava şi la circumscriptiile zonale, în perioada 7-19 aprilie va fi asigurată permanenţa inclusiv pentru zilele de sâmbătă şi duminică.Sacrificarea mieilor se poate realiza în unităţi de abatorizare autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitare, inclusiv abatoare de capacitate mică (ce sunt publicate pe site-ul ANSVSA) şi în spaţii amenajate temporar pentru sacrificare.Autorităţile locale care în anul precedent au mai avut spaţii amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor pot solicita în această perioadă un aviz din partea DSVSA. După verificarea şi avizarea acestui spaţiu temporar, DSVSA Suceava va asigura supravegherea sanitar-veterinară prin personal de specialitate.Spaţiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor vor funcţiona numai în perioda 11-19 aprilie şi trebuie să asigure respectarea condiţiilor de igienă, sănătate şi bunăstare în timpul sacrificării, gestionarea subproduselor nedestinate consumului uman (SNCU) şi de eliminare a deşeurilor, conform legislaţiei sanitare veterinare în vigoare.Pe teritoriul judeţului exista 9 abatoare autorizate şi au fost depuse 3 solicitări pentru avizarea de spaţii temporare pentru sacrificare.