Instanța de judecată a dat motivarea pentru respingerea candidaturilor PSD la Consiliul Local Suceava. Potrivit motivării, instanța a reținut că PSD a depus la Biroul Electoral Municipal liste de susținători cu 1.440 de poziții, din care 872 au fost considerate de judecător că nu îndeplinesc condițiile prevăzute de lege (ca de exemplu, completarea corectă a adresei, cu stradă, nr., bloc, comuna/orașul). Cum pentru a candida în municipiul Suceava sunt necesare 976 de semnături, instanța a admis contestația formulată de contestatarul Vasile Cioban împotriva hotărârii Biroului Electoral Municipal, care validase candidaturile PSD.

Împotriva acestei sentințe, PSD Suceava face joi apel, cauza urmând a se judeca tot joi. Dacă judecătorii de la Tribunal vor menține sentința colegilor lor de la Judecătorie, PSD nu va avea candidați pentru Consiliul Local din municipiul Suceava.

Contestația formulată împotriva candidaturii doctorului Tiberiua Brădățan la Primăria Suceava s-a judecat joi dimineață, cauza rămânând în pronunțare.