Muzeul Bucovinei Suceava va marca Noaptea Muzeelor sâmbătă, 21 mai a.c., printr-o serie de manifestări culturale deosebite oferite publicului, care se vor desfăşura în mai multe locaţii (Cetatea de Scaun, Hanul Domnesc, Muzeul de Ştiinţele Naturii şi Muzeul Satului Bucovinean).

La Cetateade Scaun, Ordinul Solomonarilor va prezenta un spectacol cu foc pe teme medievale (ora 20.00), la Hanul Domnesc va avea loc un Spectacol de muzică susţinut de Zoltan Octavian Butuc – Poveşti minereşti de I.D. Sârbu, Pritoceli muzicale pe versuri de Nichita Stănescu (ora 19.30), la Muzeul de Ştiinţele Naturii vor fi proiectate filme documentare din lumea animalelor (ora 18.00), iar la Muzeul SatuluiBucovinean va avea loc un spectacol muzical prezentat de Asociaţia Culturală Friedrich Schwartz (ora 18.00).

Accesul vizitatorilor este permis începând cu ora 10.00, dar intrarea gratuită va fi între orele 18.00-24.00 pentru toate locaţiile, mai puţin pentru Muzeul Satului Bucovinean, în care spaţiul orar cu vizitare gratuită va fi între orele 18.00-20.00.