Un grup de profesori de la Liceul Tehnologic Cajvana au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la o nouă activitate din cadrul proiectului educaţional “Conexiuni de suflet”, demarat în anul şcolar 2014-2015, proiect iniţiat din dorinţa de a fi mai aproape de cetăţenii de peste graniţă. De această dată, destinaţia a fost comuna Crasna din Ucraina. Protocolul de colaborare între cele două unităţi de învăţământ a fost semnat luna trecută, când Liceul Tehnologic Cajvana a găzduit delegaţia Gimnaziului din Crasna, cu ocazia desfăşurării Simpozionului Internaţional „Armonie prin joc şi cânt, port şi cuvânt”.

Gazdele, sub îndrumarea directorului Ştefan Mitrici, au întâmpinat atât musafirii din Cajvana, cât şi delegaţia poloneză, cu pâine, sare şi urări de bun venit, iar elevii de la Gimnaziul din Crasna au prezentat momente emoţionante, sub atenta supraveghere a profesoarei Marina Schipor, dar şi a actriţei şi regizoarei de teatru Olga Bruja Abdochimova, fostă membră a Cenaclului „Flacăra”.

Prof. Nicolae Robu, directorul Liceului Tehnologic Cajvana, a spus că în ciuda tuturor imenselor greutăţi interne şi externe, „românii din Crasna doresc să-şi găsească identitatea, au nevoie de sprijinul nostru, au nevoie, printre altele, de cartea românească ce să le aducă în suflet dragostea şi iubirea de neam“.