Poliția comunală Șcheia a fost sesizată prin vineri dimineaţă despre faptul că persoane necunoscute au sustras bunuri din sediul unei societăți comerciale din localitate.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, întrucât sistemul de alarmare şi supraveghere video al societății nu era funcțional de câteva zile, în noaptea de joi spre vineri, prin forțarea unei uși, persoane necunoscute au pătruns într-o hală și au sustras scule și electronice, după care au distrus alte bunuri din interior.

Sâmbătă, la ora 09.10, Postul de poliție Verești a fost sesizat de o localnică de 30 de ani, administrator al unei societății comerciale, despre faptul că persoane necunoscute au pătruns într-un magazin din localitate și au sustras mai multe produse.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază sau alarmare, în noaptea de vineri spre sâmbătă, prin forțarea ușii de acces, persoane necunoscute au pătruns în magazin, de unde au sustras băuturi alcoolice, țigări și alte bunuri de consum.

„În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţiştii în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciilor”, se precizează în comunicatul poliţiei.