Caravana de vară „Fiecare Copil în Grădiniță’, un proiect al Asociației OvidiuRo ce urmărește informarea părinților cu privire la Legea nr. 248/2015 și recrutarea copiilor eligibili pentru grădiniță, a ajuns ieri în Suceava, județul cu cei mai mulți beneficiari estimați ai acestei legi, respectiv 6.403 copii defavorizați. Legea nr. 248/2015 încurajează părinții săraci să își aducă copiii la grădiniță, oferindu-le un tichet social pentru grădiniță în valoare de 50 de lei/lună, dacă cei mici au prezență zilnică.

Suceava este unul dintre cele 15 județe gazdă selectate de OvidiuRo pe baza gradului de sărăcie și a numărului mare de copii aflați în situație de risc.

Caravana va acoperi timp de o săptămână şase comunități – Frătăuții Noi, Păltinoasa, Valea Moldovei, Voitinel, Horodnic de Sus, Pătrăuți - identificate în urma propunerilor autorităţilor judeţene și confirmate pe baza statisticilor disponibile referitoare la mărimea populației preșcolare, rata de marginalizare și gradul cuprinderii copiilor defavorizați în învățământul preșcolar.

Caravana se desfășoară în colaborare cu autoritățile județene (Prefectura, Consiliul Judeţean, Inspectoratul Şcolar, Direcţia de Asistenţă Socială şi protecţie a Copilului, Agenţia de Prestaţii Sociale, Direcţia de Sănătate Publică) și locale.

Obiectivul principal al Caravanei este să susțină echipele locale – asistenți sociali, profesori, mediatori școlari – în implementarea Legii nr. 248/2015 în primul rând prin identificarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 – 6 ani încă neînscriși la grădiniță, informarea părinților cu privire la program și înscrierea acestora în timp util pentru anul școlar 2016-2017. Activitățile din Caravană vor include sesiuni de citit cu copiii, jocuri educaționale și discuții de consiliere a părinților cu privire la importanța educației timpurii. Cu sprijinul Fundației Carrefour, organizatorii vor oferi fiecărui copil de vârstă preșcolară câte o carte ilustrată „La grădiniță”.