Pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Siret au intervenit duminică după-amiază cu o autospecială, două bărci pneumatice şi un echipaj SMURD, în urma unui apel la 112 care anunţa că un bărbat de 27 de ani, din satul Hilişău-Crişan, comuna Horia, judeţul Botoşani, s-a înecat în timp ce se scălda în râul Siret, în zona unei balastiere de pe raza satului Rogojeşti, comuna Mihăileni, judeţul Botoşani (zonă care face parte din raionul de competenţă al subunităţii de pompieri militari din Siret).

La sosirea echipajelor s-au preluat informaţii de la persoanele aflate la faţa locului, care au indicat zona unde a fost văzută ultima oară victima, şi s-au început căutările.

Deoarece apa era limpede şi vizibilitatea bună, trupul tânărului a fost recuperat în aproximativ 3 minute de la lansarea bărcilor la apă şi adus la mal.

Echipajele SMURD şi SAJ au început manevrele de resuscitare, însă, din păcate, acestea au rămas fără răspuns şi după aproximativ 45 de minute a fost declarat decesul bărbatului.