Absolvenţii claselor a XII-a pot răsufla liniştiţi după ce vineri, 26 august, au susţinut ultima probă din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat, examen ce a debutat săptămâna trecută.

643 de elevi au fost prezenţi în sălile din cele cinci de centre de examinare pentru proba la alegere a profilului şi specializării, testare ce a înregistrat un număr de 154 de absenţi.

Un candidat care susţinea proba la Colegiul Tehnic „Vasile Lovinescu” Fălticeni a fost eliminat din examen, acesta fiind surprins de profesorii supraveghetori încercând să copieze cu ajutorul unui telefon mobil. Acesta nu va mai putea susţine examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni.

Proba a debutat la ora 9.00, elevii având la dispoziţie trei ore pentru a rezolva cerinţele subiectului.

La proba scrisă de vineri cei mai mulţi candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul la biologie şi geografie. Alţi candidaţi au ales logica, fizica, sociologia, chimia, informatica, psihologia, filosofia sau economia.

Potrivit calendarului, afişarea rezultatelor se face pe 29 august (până la ora 16:00), urmând ca în zilele de 30 şi 31 august să fie soluţionate contestaţiile. Rezultatele finale vor fi publicate pe 1 septembrie.