La Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava s-a deschis joi, 30 martie, Expoziţia Mineralia - „Cristale de primăvară”, o incursiune în lumea fascinantă a pietrelor fine şi a pietrelor preţioase. Expoziţia va putea fi vizitată, în perioada 30 martie – 2 aprilie, între orele 9:00-18:00. Sucevenii pot să admire cele mai frumoase bijuterii unicat, create exclusiv din pietre naturale, coral, perle sau chihlimbar.

Coordonatorul Expoziţiei Mineralia, geologul Andrei Gorduza, ne-a spus că vine de opt ani la Suceava, înainte de Paşte şi în luna noiembrie, pentru ca publicul să aibă ocazia să facă „o incursiune pe viu în lumea fascinantă a pietrelor fine şi a pietrelor preţioase, pentru că în expoziţie se pot vedea cristale şi minerale care sunt prezentate în toate formele, de la piatra brută până la bijuterie”. 

Mineralia este de fapt o incursiune practică în lumea pietrelor, o combinaţie între informarea publicului cu privire la anumite pietre despre care oamenii au citit, dar acum au posibilitatea să le şi vadă pe viu, şi comercializarea unor bijuterii şi ornamente foarte frumoase, cu diverse semnificaţii şi preţuri pentru toate buzunarele.