Cinci elevi suceveni vor fi admişi la liceu cu media de admitere 10, aceştia obţinând calificativul maxim atât la evaluarea de la final de clasa a VIII-a, cât şi la finalul celor patru ani de ciclu gimnazial.

Au medii de admitere 10 următorii: Gheorghe Găitan – Școala Gimnazială Bosanci, Armand Viorel Ilaș și Dănuța Mihaela Gemănar - Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, Petra Elena Sauciniteanu - Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava și Lavinia Christiana Vultur - Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni.

Cu media de admitere 9,99 figurează alți trei elevi din județ.

De partea cealaltă, peste 950 de absolvenți de gimnaziu au medii de admitere sub 5, însă chiar și cu aceste medii, aceștia vor fi admiși la unul dintre liceele din Suceava, întrucât învăţământul obligatoriu este de zece clase.

Mediile de admitere din județ pot fi consultate pe http://admitere.edu.ro/Ierarh/RapoarteJ.aspx?jud=36.

Viitorii liceeni mai au de parcurs o ultimă etapă înainte de a dobândi statutul de licean - admiterea la liceu. Pentru a ocupa un loc la liceu, elevii trebuie să participe la repartizarea computerizată, care se face pe baza mediei de la evaluarea naţională, care are o pondere de 80%, şi a mediei anilor de gimnaziu, cu o pondere de 20%.