Un elev al Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava și-a adjudecat marele premiu al ediției din acest an al proiectului „Creatori de viitor”, o comunitate a liceenilor români cu performanțe deosebite, care a reunit 80 de tineri și care a pus în joc premii de 55.000 lei pentru finanțarea proiectelor propuse de aceștia.

Ciprian Tuchiluș va primi o finanțare de 20.000 lei, oferită de Kaufland România, pentru proiectul “Food Reformers”, care își propune să educe consumatorii în privința risipei alimentare.

Ciprian precizează că în realizarea proiectului a plecat de la o nevoie reală, „o nevoie cu care se confruntă cea mai mare parte a populației globului, risipa alimentară. În medie, un român aruncă în fiecare zi 365 g/zi de mâncare, care ar putea ajunge în farfuriile persoanelor în nevoie. Prin proiectul pe care am dori să îl implementăm, vom aduna produsele de patiserie, legumele și fructele nevândute la sfârșit de zi de la supermarket-uri și le vom distribui persoanele nevoiașe”.

În cadrul evenimentului „Creatori de viitor”, județul Suceava a mai fost reprezentat și de către Cătălin Panțiru, tot de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, care alături de echipa sa a câștigat premiul III.

La rândul său, Ovidiu Neamțu, președinte al Asociației „11even”, principala organizatoare a evenimentului de la Cluj, a menționat că „ediția din acest an a proiectului <Creatori de Viitor> s-a desfășurat pe trei coordonate, construite în jurul verbului <a forma>. Am dezbătut, alături de invitații noștri, subiecte deosebite ca <relații și relaționare>, <generozitate și spirit civic>, <de la a fi la a deveni> sau <era digitală - despre tehnologie și oameni>, în cadrul sesiunilor TransForm. I-am provocat pe participanți, ca în fiecare an, să lanseze cele mai interesante proiecte sociale sau de antreprenoriat social în cadrul competiției ReForm. În ultima seară a proiectului, în cadrul unui eveniment deosebit desfășurat în Grădina Botanică din Cluj-Napoca, am anunțat proiectele lansate și finanțate anul acesta cu 55.000 lei, în cadrul Galei PerForm”.

Proiectul „Creatori de viitor” a avut loc între 10 și 16 iulie 2017, fiind construit în jurul a trei obiective: în primul rând este o comunitate a liceenilor români cu preformanțe deosebite, apoi este o platformă de lansare a unor proiecte ale viitorului și, nu în ultimul rând, un spațiu de dezbatere a unor subiecte concepute de “creatorii de prezent”. Continuând un parteneriat de durată cu partenerul principal al proiectului, Kaufland România, organizatorii au putut oferi liceeniilor selectați, participarea gratuită.

Sâmbătă 15 iulie, în ultima seară a proiectului, Grădina Botanică din Cluj a găzduit Gala PerForm, eveniment devenit tradiție în cadrul Creatori de Viitor, care anul acesta a beneficiat de prezența mai multor invitați speciali, printre care Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Anna-Katharina Scheidereiter - responsabil CSR Kaufkland România, Dan Isai - CEO Salad Box și Peter Barta - antreprenor.

Proiectul “Creatori de viitor” este organizat de Asociația „11even”, în parteneriat cu Kaufland România, Ministerul Educației Naționale, Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca, precum și cu o serie de alți parteneri instituționali, centre culturale, parteneri corporate și media. Detalii suplimentare despre acest program regăsiți la www.creatorideviitor.ro sau pe pagina https://www.facebook.com/CreatoriDeViitorRomania/.