O grădiniță cu program prelungit ar putea fi construită în curtea Școlii nr. 9 „Ion Creangă” din Obcini. Numai că singurul spațiu disponibil este cel al actualului părculeț din fața clădirii.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că în proiectele depuse recent la Agenția de Dezvoltare Nord-Est, printre alte obiective se numără și realizarea a două grădinițe. Dacă pentru una lucrurile sunt clare și se lucrează deja la documentație – grădinița din Burdujeni Sat, din curtea Școlii nr. 6,pentru grădinița din cartierul Obcini se caută încă o variantă de teren pentru construire.

„Ar fi păcat să nu facem această grădiniță cu program prelungit în Obcini, unde este necesară, mai ales că sunt disponibile fonduri europene pentru o astfel de investiție.

Ultima noastră soluție este să o facem în curtea școlii Generale nr. 9, unde avem o suprafață de 1400 de mp. Acolo este acum amenajat un părculeț, dar nu avem alte soluții. Vom căuta să amenajăm alte spații verzi în zonă, pentru a nu dezavantaja cetățenii din Obcini”, a spus Ion Lungu.