Municipalitatea suceveană va acționa ca mediator între asociațiile cu restanțe mari la plata facturilor pentru apă caldă și căldură, pe de o parte, și noua societate de termoficare, de cealaltă parte.

Din cauza restanțelor foarte mari acumulate la unele asociații, acestea au fost debranșate total sau parțial de la apă caldă, în perioada când s-a făcut revizia de vară a sistemului de termoficare. În total, datoriile populației către Thermonet sunt de peste 2 milioane de lei.

„ Am fost solicitat de la Serviciul Asociații Proprietari să am o discuție joi cu restanțierii de la Thermonet, pentru că o parte din ei nu sunt încă branșați la apă caldă după oprirea de o săptămână, care a avut loc. Cei mai mulți sunt cei de la Asociațiile 52 și 51 din Zamca”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean a făcut apel la populație să achite ceea ce a consumat, pentru a nu se ajunge în astfel de situații.

În același timp, a precizat că și municipalitatea face eforturi mari să achite subvențiile pentru serviciile de termoficare furnizate populației, anul acesta fiind plătiți deja 14.135.360 lei, adică 3.141.193 de euro.