Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat astăzi că numărul de turiști care au vizitat județul în lunile iulie și august a crescut cu aproximativ 40%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Gheorghe Flutur a precizat că din estimările făcute, în luna iulie 2017, în județul Suceava au fost peste 47.000 de turiști, în timp ce în aceeași lună din 2016, numărul de turiști a fost de aproximativ 39.000. El a mai adăugat că pentru primele 15 zile ale lunii august 2017 se estimează un număr de 65 de turiști care au fost prezenți în județul Suceava, în condițiile în care în aceeași perioadă din luna august 2016 au fost 48.000 de turiști.

Președintele CJ Suceava a precizat că din informațiile primite de la operatorii de turism, până în data de 25 septembrie 2017 nu mai sunt locuri de cazare disponibile în județul Suceava.

Flutur a remarcat că municipiul Suceava se clasează pe primul loc la numărul de turiști. „Suceava stă foarte bine și la numărul de înnoptări dar și la gradul de ocupare al unităților de cazare. Este pentru prima dată cânt municipiul Suceava se clasează pe primul loc din punctul de vedere al numărului de turiști”, a spus șeful administrației județene.