64 amenzi în valoare de 105.300 de lei și 31 avertismente au fost aplicate în luna martie, de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Suceava, în urma celor 237 controale efectuate.

De asemenea, tot pe parcursul lunii trecute, sucevenii au depus 104 reclamații, cele mai multe vizând operatorii de telefonie mobilă.

Comisarii suceveni au efectuat o serie de controale pentru a verifica respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale. 53 de verificări au fost întreprinse, în urma cărora s-au aplicat 15 amenzi în valoare de 47.000 de lei și șapte avertismente.

Potrivit comisarului șef adjunct Vasile Latiș, ”dintre deficiențele constatate amintim - produse expirate, produse neetichetate conform legislației în vigoare, lipsa prețurilor”.

O altă temă de control a vizat respectarea prevederilor privind comercializarea produselor alimentare și nealimentare în mediul rural, precum și în unitățile de alimentație publică din mediul rural.

„S-au efectuat 60 acțiuni de control, aplicându-se 15 amenzi în valoare de 34.600 lei și 7 avertismente. Au fost depistate produse expirate, produse fără etichetă sau cu etichetă incorectă, prețuri lipsă, lipsa unui orar de funcționare”, a mai specificat Vasile Latiș.

Un alt exemplu oferit de acesta a vizat controalele la comercializarea articolelor de încălțăminte. Comisarii suceveni au desfășurat 13 acțiuni de control, fiind aplicate două amenzi în valoare de 4.000 lei pentru lipsa pictogramei (eticheta care indică din ce material sunt confecționate părțile încălțămintei, fața, interior, talpă).