Cele 10 biciclete electrice cu care s-a dotat municipalitatea suceveană din fonduri elvețiene au fost date în folosință de săptămâna aceasta, fiind formate mai multe patrule de Poliție Locală, care circulă prin cartiere.

„Suntem pionieri în privința utilizării bicicletelor electrice, nici un alt oraș din țară nu are 10 biciclete electrice pe care să le utilizeze la transport, zi de zi. Este un pas înainte în strategia de a avea un oraș verde și de reducere a poluării și administrare de tip Smart City”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că bicicletele sunt puse la dispoziție nu doar Poliției Locale, ci și celor de la alte instituții similare, precum Poliția Rutieră, dar și funcționarilor din primărie, care au de efectuat deplasări în teren, una dintre biciclete fiind păstrată de rezervă, la stația de încărcare, pentru uzul municipalității.

Principala condiție de utilizare a lor este ca la final de program acestea să fie aduse la Centrul Tradițiilor Populare, de pe strada Universității, unde este sistemul de andocare și încărcare a bateriilor, cu energie solară.