Un tânăr de 19 ani din Ilişeşti s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins în timp ce conducea un autovehicul şi a prezentat la control un „permis” emis de autorităţile din Ucraina. S-a întâmplat vineri după-amiază, în timp ce tânărul aflat la volanul unui autoturism marca Fiat Brava circula pe drumul naţional 17, dinspre Ilişeşti spre Stroieşti.

Tras pe dreapta de poliţiştii de la Biroul Rutier Suceava, şoferul a prezentat permisul de conducere auto eliberat de autorităţile ucrainene. Pentru că aveau suspiciuni cu privire la autenticitatea şi valabilitatea permisului de conducere, poliţiştii i-au cerut şoferului să îi însoțească polițiștii la sediul subunității. Pentru că a refuzat, bărbatul a fost încătușat și condus forțat la sediul subunității de poliție, acolo unde s-a stabilit că nu posedă permis de conducere auto eliberat de către autorităţile din România.

Acum el este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale”, „uzul de fals” şi „fals material în înscrisuri oficiale”.