Un minor în vârstă de 16 ani, care conducea beat un moped neînregistrat, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a izbit într-un indicator rutier.

Accidentul a avut loc duminică, la ora 21.05, pe DJ 208B, între localităţile Siminicea şi Hănţeşti. Adolescentul de 16 ani, din comuna Siminicea, ce nu posedă permis de conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a pătruns într-un şanţ, unde a intrat în coliziune cu un indicator rutier.

Din accident, a rezultat rănireaminorului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe” şi ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, se precizează în comunicatul poliţiei.

În aceeaşi zi, în jurul orei 16.40, în timp ce conducea o motocicletă înmatriculată în străinătate pe DC 40, din comuna Grănicești, un tânăr de 21 de ani, din comuna Iaslovăț, ce nu posedă permis de conducere, a intrat în coliziune față-spate cu mopedul condus în fața sa de un localnic de 62 de ani.

Din accident a rezultat rănirea conducătorului mopedului și rănirea ușoară a tânărului de 21 ani.

Bărbatul de 62 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, acestuia și tânărului de 21 de ani li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” şi ,,conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere”, se menţionează în comunicatul IPJ Suceava.