Un bărbat din Arbore care şi-a agresat soţia a fost primul care a primit un ordin provizoriu de restricţie din partea poliţiştilor suceveni după intrarea în vigoare a noilor reglementări legale privind violenţa domestică. Scandalul care a generat aceste măsuri s-a înregistrat în dimineaţa zilei de 4 ianuarie. O femeie în vârstă de 39 de ani a sunat la 112 şi a cerut ajutor după ce soţul ei aflat în stare de ebrietate a lovit-o. La faţa locului a ajuns şi un echipaj medical care a preluat-o pe femeie şi a transportat-o la Spitalul Municipal Rădăuţi.

Deoarece au considerat că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea femeii să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, poliţiştii au pus în aplicare Ordinul nr. 146 din 11.12.2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică.

Ordinul provizoriu de protecţie a fost instituit împotriva soţului agresor pentru o perioadă de 5 zile începând cu data de 4 ianuarie 2019 ora 16.45 şi prevede ca măsuri să părăsească temporar locuința și să păstreze față de victimă o distanță minimă de 500 de metri .

„S-a luat legătura cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea respectării termenului de 24 de ore avut la dispoziției potrivit Legii 217/2003 republicată pentru înaintarea ordinului de protecție provizoriu către acesta în vederea confirmării. De asemenea, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.