Numărul persoanelor care fură bunuri din magazine în speranţa că nu vor fi prinse a început să crească îngrijorător. Numai într-o singură zi au fost depistate trei astfel de persoane, câte una în Suceava, Vatra Dornei şi Gura Humorului.

Astfel, un bărbat de 66 de ani, din Vatra Dornei, a intrat într-un supermarket şi a luat un aparat de ras în valoare de 170 de lei, pe care a „uitat” să-l mai plătească. A fost prins de agentul de pază şi predat poliţiştilor care i-au întocmit dosar penal pentru „furt”.

Pentru aceeaşi infracţiune este cercetat şi un tânăr de 20 de ani, din Suceava, care a intrat într-un magazin din cartierul George Enescu şi a vrut să plece fără să plătească sticla de whiskey marca Jack Daniels, în valoare de 118 lei. Culmea tupeului, aceeaşi persoană furase cu câteva ore mai devreme, din acelaşi magazin, o sticlă de vodcă Finlandia, în valoare de 69 de lei.

Tot băuturi alcoolice a încercat să fure şi un bărbat de 61 de ani, din Gura Humorului. Acesta a fost observat de angajatele unui magazin că încerca să ascundă şi să scoată fără a plăti o sticlă de vodcă Stalinskaya, în valoare de 19 lei.