Un operator economic din Suceava care efectua transporturi ilegale de masă lemnoasă, făcând mai multe călătorii cu acelaşi aviz de însoţire, a fost prins „cu mâţa-n sac” de inspectorii Gărzii Forestiere Suceava, care l-au sancţionat „usturător”.

Astfel, în urma unei acţiuni desfăşurate în trafic în zona Târgu Neamţ în data de 22 mai, delegaţii Gărzii Forestiere Suceava, cu sprijinul organelor de poliţie, au identificat un operator economic din zona Boroaia care efectua în baza aceluiaşi aviz de însoţire transporturi repetate de cherestea. În baza acestor constatări, s-a luat măsura confiscării cantităţii de 49,03 mc cherestea (valoare 31.330 de lei) şi sancţionării cu amendă de 5.000 de lei.

„Verificările se vor extinde în vederea identificării surselor de masă lemnoasă ale operatorului economic sancţionat”, a precizat şeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Găşpărel.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate în acest caz, de peste 36.000 de lei, adică aproape 8.000 de euro, este cea mai mare aplicată în ultima perioadă, la acţiunile de control la drumul auto.