Primarul oraşului Broşteni, Nicolae Chiriac, îşi pierde din nou această funcţie. Prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că printr-o hotărâre din data de marţi, 28 mai 2019, a Curţii de Apel Suceava s-a admis recursul declarat de Prefectura Suceava şi a fost casată sentinţa nr. 269 din 1 aprilie 2019 şi, în rejudecare, s-a respins cererea de suspendare a Ordinului Prefectului nr. 130/23.05.2018, formulată de primarul Nicolae Chiriac. Mirela Adomnicăi a spus că, în aceste condiţii, îşi produce efectele depline ordinul de prefect prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului de primar al lui Nicolae Chiriac, înainte de expirarea duratei normale a acestuia, ca urmare a constatării încălcării regimului juridic al conflictelor de interese.

Prefectul a precizat că în acelaşi timp este suspendată de drept Hotărârea Consiliului Local al oraşului Broşteni nr. 16 din data de 11 aprilie 2019 prin care s-a constatat încetarea, înainte de expirarea duratei normale, a calităţii de viceprimar al oraşului Broşteni ca urmare a demisiei acestuia, pe baza atacării de către Prefect a actului administrativ în faţa instanţei judecătoreşti competente, pentru motive de nelegalitate. Mirela Adomnicăi a arătat că în perioada în care mandatul primarului este încetat,  atribuţiile acestuia vor fi preluate de viceprimarul oraşului Broşteni.

Reamintim că primarul liberal al oraşului Broşteni, Nicolae Chiriac, a fost repus în funcţie la începutul lunii iulie printr-o decizie a Tribunalului Suceava. În şedinţa din data de 1 aprilie a.c., magistraţii suceveni au hotărât suspendarea ordinului prefectului judeţului Suceava din data de 23 mai 2018 pentru încetarea înainte de termen a mandatului de primar al lui Nicolae Chiriac. Ordinul a fost emis după ce Nicolae Chiriac a pierdut un proces cu Agenţia Naţională de Integritate. Edilul din Broşteni a fost găsit în conflict de interese de către ANI, pentru că „în calitate de consilier local a participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii Consiliului Local al Oraşului Broşteni privind organizarea păşunatului în anul 2010 la nivelul oraşului Broşteni, în temeiul căreia a fost încheiat un contract de închiriere între Consiliul Local al Oraşului Broşteni şi Asociaţia Crescătorilor de Animale <Ciobănaşul> Broşteni (asociaţie în cadrul căreia deţine calitatea de membru şi preşedinte)”. Nicolae Chiriac a fost ales în iunie 2016 pentru un al doilea mandat de patru ani, a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Broşteni în perioada 17 iunie 2009 - 13 iunie 2011, dar şi calitatea de consilier local în mandatul 2008-2012.