421 de elevi din județ au lipsit de la cea de-a doua probă a evaluării naționale, cea de matematică, programată pentru joi, 20 iunie.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, din cei 6.586 de elevi înscriși, s-au prezentat 6.165.

Examenul la matematică a început la ora 9:00, când elevii au primit subiectele. Absolvenții de clasa a VIII-a au avut la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor de examen și nu au avut voie să iasă din sală mai devreme de o oră de la primirea subiectelor.

Subiectele de la evaluarea națională sunt concepute de Ministerul Educației, prin Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) din subordinea sa. Potrivit regulilor de examen, subiectele trebuie să fie în strictă concordanță cu programa școlară, să aibă un nivel mediu de dificultate și să permită rezolvarea în 120 de minute.

Tezele elevilor suceveni care au susținut, în această săptămână, evaluarea națională vor fi corectate în județul Neamț.

Primele rezultate vor fi comunicate marți, 25 iunie, până la ora 12:00 (în centrele de examen). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 29 iunie.

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obținută în cadrul evaluării naționale are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.