În data de 12 iunie, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Sf. Andrei,, Gura Humorului, s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a Simpozionului Național “Exemple de bune practici în recuperarea elevului cu CES”. Împărtăşirea cunoştinţelor, experienţelor profesionale proprii şi colaborarea între profesioniştii implicaţi duce la îmbunătăţirea procesului de recuperare a copiilor cu dizabilităţi, simpozionul constituind astfel, un nou şi inedit schimb de idei referitoare la abordarea demersului formativ-educativ şi recuperator din perspectiva ultimelor noutăţi în domeniu.

În cadrul conferinței online a simpozionului - webinar, coordonatorii celor trei secțiuni au prezentat lucrările participanților pe baza rezumatelor întocmite de aceștia. La secțiunea I au fost înscrise 26 lucrări - 32 de cadre didactice, secțiunea a II-a au fost înscrise 33 lucrări - 43 de cadre didactice, iar la secțiunea a III-a au fost înscrise 30 lucrări - 41 de cadre didactice.

Simpozionul s-a adresat cadrelor didactice din învăţământul special şi de masă, profesorilor din cabinetele interşcolare, profesioniştilor din sistemul de educaţie privat, din centre de plasament sau centre de recuperare, urmărindu-se:

• înţelegerea cadrului conceptual general actual în ceea ce priveşte educaţia incluzivă;

• definirea rolului important pe care îl joacă parteneriatul dintre şcoală, familie şi comunitate în vederea integrării sociale a elevilor cu CES;

• identificarea obstacolelor în calea educaţiei incluzive şi găsirea de soluţii;

• dobândirea de cunoştinţe noi, teoretice şi mai ales practice;

• schimb de informaţii şi colaborare între cadrele didactice de specialitate.

Simpozionul s-a desfășurat pe trei secțiuni: Secţiunea I - Incluziunea şcolară – un demers integrator în sprijinul elevilor cu CES; Sectiunea II - Tendinţe privind reabilitarea, educaţia şi asistenţa elevilor cu CES; Secţiunea III - Impactul activităţilor extraşcolare asupra evoluţiei psihocomportamentale a elevilor cu CES.

Echipa de organizare: Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă ”Sf. Andrei” Gura Humorului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Casa Corpului Didactic ”George Tofan” Suceava.

Toate lucrările înscrise la simpozion se vor regăsi în numărul al III-lea al revistei cu ISSN ,, SucCES’’ care va fi postată online și trimisă tuturor participanților. Organizatorii celei de-a a III-a ediție a Simpozionului Național “Exemple de bune practici în recuperarea elevului cu CES”, mulțumesc tuturor cadrelor didactice pentru participare și buna colaborare.