O tânără în vârstă de 25 de ani, cetăţean italian, a fost preluată de un elicopter SMURD şi dusă la Spitalul „Sf. Spiridon” Iaşi, în stare gravă, cu plăgi tăiate la nivelul braţelor, dar şi cu un cuţit înfipt la propriu în zona cervicală, după o agresiune petrecută la Frătăuții Noi.

La faţa locului au fost medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Aceştia au găsit o pacientă în stare gravă, cu corpul străin rămas la nivelul spatelui, astfel că medicul de la Rădăuţi a solicitat intervenţia de urgenţă a echipajului SMURD, cu elicopter.

Medicul Adrian Săraru, purtătorul de cuvânt al Serviciul Judeţean de Ambulanţă, a declarat că pacienta a fost stabilizată şi transferată în stare gravă, dar momentan stabilă.

Din primele informaţii pe care le avem, italiana era venită la Frătăuţii Noi la concubinul său, cu care are doi copii. La ora agresiunii, victima era în casă cu sora concubinului său, o tânără din Frătăuţii Noi care a fost condamnată pentru tâlhărie. 

Cele două ar fi avut un conflict spontan, iar localnica ar fi pus mâna pe cuţit şi a lovit-o de mai multe ori pe tânăra italiancă. Lovitura cea mai dură este cea de la nivelul cervical. Lama nu a fost extrasă, conform procedurii standard în astfel de cazuri. Se pare că tânăra înjunghiată este şi însărcinată.