Vasile Tcaciuc, individul care a băgat groaza în turiştii care circulau cu mocăniţa de la Moldoviţa a fost reţinut în cursul zilei de duminică. Pe numele său fusese emisă o ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, numai că până să pună mâna poliţiştii pe el Vasile Tcaciuc a dispărut.

El a fost găsit în această dimineaţă, la Argel, iar ulterior a fost dus la poliţie pentru a i se aduce la cunoştinţă că numărul infracţiunilor pentru care este cercetat a crescut.

În afară de distrugere, Vasile Tcaciuc mai este cercetat acum şi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, dar şi infracţiuni la regimul feroviar.

Incidentele pentru care Vasile Tcaciuc a fost reţinut s-au petrecut luni, 17 iunie. După ce a blocat calea ferată de mai multe ori cu maşina personală şi cu bolovani puşi pe linie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe linia ferată îngustă, individul băut şi violent din Moldoviţa l-a lovit pe mecanic cu pietre, ţintind şi asupra vagoanelor cu turişti.

El a abandonat apoi maşina şi s-a dus cu bicicleta în parcarea din apropierea gării din localitate, unde turiştii îşi parcaseră maşinile, distrugând 10 cauciucuri de la autoturismele acestora. Cei aproape 200 de turişti din vagoanele Mocăniţei s-au aflat în pericol, după ce mecanicul a fost nevoit să frâneze brusc. Câţiva dintre aceştia au depus plângeri după vandalizarea autoturismelor.