Zi de sărbătoare, vineri, 13 septembrie, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, unde pompierii au sărbătorit 171 de ani de la Bătălia din Dealu Spirii, când ostaşii pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu  au scris o pagină de devotament şi demnitate naţională.
Primele manifestări au fost în fața sediului ISU Suceava. Ceremonialul a început cu intonarea Imnul Național al României, s-a prezentat onorul în fața oficialităților, iar preotul unității a ținut o scurtă slujbă de pomenire a pompierilor eroi.

Au urmat alocuțiuni, începute de colonelul Costică Ghiață, inspectorul-șef al pompierilor militari suceveni, care și-a felicitat toți colegii și le-a mulțumit pentru implicare. Au mai vorbit despre pompieri viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc și prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, care a prezentat mesajul premierului României de Ziua Pompierilor.  

Cel mai așteptat moment a fost cel al defilării pompierilor militari de la Detașamentul Suceava.

Ziua Pompierilor a continuat și în curtea unității. În fața unui public numeros, format în majoritate din elevi, dar și din foști pompieri militari ori comandanți ai acestora, s-a prezentat tehnica ISU, cu mașinile de stins incendii din cea mai nouă generație și cea mai performantă autospecială cu autoscară. Oaspeții au putut vedea live și un exercițiu de descarcerare a victimei unui accident rutier, dar și cum funcționează tulumbele pompierilor.