Răcirea accentuată a temperaturilor exterioare, ca urmare a venirii unui val de aer arctic, a impus urgentarea procedurilor de furnizare a căldurii către abonații din sistemul centralizat de termoficare a Sucevei.

„Din discuțiile purtate cu conducerea Thermonet și Bioenergy a rezultat că în prezent se furnizează căldură pentru mai bine de 80% dintre consumatorii din municipiul Suceava, iar în următoarele zile se va face umplerea instalațiilor pentru toate punctele termice. Îi asigur pe suceveni că vor avea căldură și apă caldă în noul sezon rece, la același preț!”, a spus primarul Ion Lungu, care s-a întâlnit marți dimineață cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, pentru a discuta mai multe probleme legate de activitatea acestora.

Directorul general al Thermonet, Mugur Corlățan, a confirmat faptul că în cea mai mare parte a orașului se furnizează apă caldă și căldură, iar până la finele săptămânii vor fi pornite instalațiile pentru toate punctele termice, 49 la număr.

„Săptămâna aceasta finalizăm de umplut instalațiile, cu probe la cald, la toate punctele termice, dar deja avem mici probleme, avarii, în zone unde se furnizează energia termică. Sunt ceva probleme cu încasările la câteva asociații, am discutat cu ele și am încredere că se va rezolva. Deocamdată nu punem problema de a sista furnizarea apei calde și a căldurii”, a declarat directorul Thermonet.

Printre punctele termice la care nu s-a ajuns încă cu furnizarea energiei termice prin „probe la cald” se numără Obcini 1, 3 și 4, George Enescu 4/3/1 și George Enescu 4/3/2, Zamca 3 și 4, Arini 1 -3.