În ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae a avut loc, la Școala Gimnazială Bălăceana, lansarea proiectului „Preocupare pentru Seniorii satului meu”, inițiat de profesorul de Religie Dolhascanu Marian. Proiectul a debutat cu o primă activitate,  „Dăruiește de Sfântul Nicolae”.

Având ca sponsori societăți comerciale administrate de către patru fii ai satului, care și-au dorit să rămână în anonimat, și în parteneriat cu Primăria Comunei Bălăceana, au fost dăruite pachete cu alimente celor mai nevoiași bătrâni ai satului. La împachetarea și distribuirea pachetelor au fost antrenați elevii ciclului gimnazial, îndrumați către profesoara dirigintă a  clasei a V-a, care s-a arătat încântată de impactul afectiv și relațional pe care l-a avut activitatea „protejarea persoanelor vârstnice trebuie să reprezinte o prioritate în comunitatea Bălăceana”.

Directorul Școlii Gimnaziale Bălăceana, profesor Bunduc Geta Carmen, a afirmat că activitatea și-a atins obiective din cadrul proiectului „elevii mai bogați sufletește, mai mulțumiți, mai sensibili…”.