Un bărbat în vârstă de 67 de ani a ajuns la spital după ce a fost accidentat pe trecerea de pietoni de o autoutilitară defectă, care era remorcată.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, marți, în jurul orei 19.45, în timp ce conducea o autoutilitară ce remorca o altă autoutilitară defectă pe strada Ştefan cel Mare din oraşul Gura Humorului, un localnic de 29 de ani nu a acordat prioritate de trecere unui bărbat de 67 de ani din comuna Vama, angajat în traversarea regulamentară a străzii, pe marcajul pietonal, și a încercat să îl evite prin partea dreaptă. Din păcate, conducătorul vehiculului remorcat nu a reușit să facă și el aceeași manevră, astfel că pietonul a fost acroşat și proiectat pe partea carosabilă.

Bărbatul accidentat a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei doi conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, acestora și victimei li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face conducătorul auto de 29 de ani, care nu a acordat prioritate de trecere pietonului angajat regulamentar în traversarea străzii, pe marcajul pietonal.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.