Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava revine asupra adresei potrivit căreia cadrele didactice trebuie să fie prezente în școli pe toată perioada de suspendare a cursurilor și transmite că această decizie rămâne la latitudinea directorilor de școli.

Insp. Cezar Anuței, purtătorul de cuvânt al instituției, a transmis că ”referitor la programul de lucru din această perioadă, conducerea unităților de învățământ preuniversitar va stabili programul de lucru al angajaților, așa cum a comunicat și Ministerul Educației”.

Același regim se aplică și personalului auxiliar și nedidactic.

Anuței a mai menționat că potrivit adresei 79 din 10 martie, Ministerul Educației asigură întreg personal din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particular acreditat că, referitor la drepturile salariale, nu va fi afectat de măsurile dispuse privind suspendarea cursurilor.

Reamintim că în cursul zilei de marți, IȘJ Suceava a transmis unităților de învățământ o serie de precizări referitoare la perioada 11 – 22 martie, când cursurile în învățământul preuniversitar sunt suspendate.
Documentul preciza că toate cadrele didactice trebuie să fie prezente în unitățile de învățământ pe toată perioada de suspendare a cursurilor, iar personalul auxiliar și nedidactic va avea program normal.