Intrarea în carantină a municipiului Suceava și a altor opt localități din împrejurimi, din cauza numărului foarte mare de cazuri de coronavirus depistate, este explicată de către primarul Ion Lungu, care a făcut apel la calm și disciplină.

“Începând de astăzi, conform Ordonanței Militare nr. 6 din 30.03.2020, se instituie, pe perioada Situației de urgență, măsura de carantinare în municipiul Suceava și în localitățile: Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei
Este vorba de instituirea unei zone de protecție, ca perimetru de siguranță în jurul localităților carantinate.
În zona carantinată este permisă intrarea și ieșirea pentru activități economice și de asemenea a persoanelor care nu sunt din zona carantinată și merg la serviciu pentru activitățile prevăzute în Ordonanța militară nr. 6.
FAC UN APEL LA CALM ȘI DISCIPLINĂ!
Viața noastră se va desfășura ca și până astăzi, cu respectarea ordonanțelor  militare anterioare la care se aplică aceste  măsuri  de intrare - ieșire în zona de carantină.
Dragi suceveni, chiar dacă este o situație dramatică, aceste măsuri sunt luate pentru a ne proteja pe noi, pentru a proteja viețile noastre, pentru depășirea cât mai repede a acestei epidemii și întoarcerea la starea de normalitate.
Am avut o discuție la ora 23.30 cu prim-ministrul României, Ludovic Orban, care m-a asigurat că este alături de Suceava, de suceveni și ne va ajuta să depășim cu bine acest moment dificil.
Așadar, să respectăm prevederile noii Ordonanțe militare, să dăm dovadă de calm și responsabilitate pe aceasta perioadă a Stării de urgență în care se aplică măsura de carantinare.
Voi reveni cu alte precizări.
Să ne rugăm la Dumnezeu să ne dea răbdare și înțelepciune să depășim acest moment greu din viața orașului nostru”, este mesajul transmis de primarul municipiului reședință de județ, în care aproximativ 100.000 de locuitori sunt în carantină, de astăzi.