Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a informat, printr-un comunicat de presă, că numărul pacienților internați cu COVID-19 a ajuns la 224, de la 206, în ziua precedentă. Alți 86 de pacienți din spital sunt internați cu alte afecțiuni. Conducerea spitalului anunță că în sectorul COVID funcţionează punctul de triere al pacienţilor suspecţi de infecţie cu COVID-19, deservit de medicii UPU ai Spitalului Judeţean Suceava. În data de 29 martie s-a instalat încă un punct de triere, în proximitatea centralei termice de la Spitalul Nou, care va permite accesul rapid al pacienţilor suspecţi, pentru efectuarea examenelor CT pulmonar, în departamentul de radiologie al spitalului.

Managerul spitalului, dr. Florin Filip, și directorul medical, dr. Doina Ganea Motan, precizează că „se menţine o comunicare eficienta cu DSP Suceava, în vederea transmiterii testelor pentru COVID-19”.

Continuitatea asistenței medicale în sectorul COVID-19, precum și serviciul de gardă în clădirea spitalului nou este asigurată. Secţiile din clădirea spitalului nou trec printr-un proces de reorganizare pentru a asigura funcţionarea optimă cu personalul medical existent.

„Întregul personal medical, precum și din serviciile administrative care asigură continuitatea activității la Spitalul Judeţean Suceava, face toate eforturile pentru a oferi o asistență de calitate pacienților noștri”, se mai arată în comunicat.