Suceveanul în vârstă de 46 de ani internat în Reanimare la Iași, după ce starea sa de sănătate în urma infecției cu coronavirus s-a agravat, rămâne în stare critică, însă familia a primit de la medici câteva raze de speranță.

Membrii familiei lui Daniel Grigoriciuc, directorul Radio Vocea Evangheliei Suceava, au fost informați că de duminică acesta respiră cu ajutorul ventilației non-invazive. Medicația i-a fost redusă, iar spontan reușește să respire singur, ceea ce poate însemna o mică speranță. Totuși, medicii au constatat o disfuncție multiplă de organe, astfel că starea rămâne critică.

Daniel Grigoriciuc este, pe lângă om de radio, și implicat activ în viața comunității creștinilor evanghelici, fiind pastor la Biserica Betel Suceava.

Daniel Grigoriciuc a fost internat întâi la Spitalul Județean Suceava, iar starea lui s-a deteriorat, fiind transferat la Iași.

Soția sa, Tabita Grigoriciuc, asistentă la un centru de dializă, este și ea infectată, fiind internată la Spitalul Județean Suceava.

Cei doi soți au trei copii, din care doi prezintă și ei simptome, însă nu grave.

Îmbolnăvirea directorului a blocat în mare măsură și activitatea radioului. Din totalul de 12 angajați, doar unul nu a intrat în contact cu Daniel Grigoriciuc, astfel că asigură continuitatea postului, cu sprijinul colegilor care lucrează de acasă.

Starea lui Daniel Grigoriciuc s-a degradat treptat, inițial acesta fiind în stare bună. Și în cazul său, confirmarea diagnosticului a venit greu. El a fost internat în spital pe 20 martie, iar confirmarea a venit pe 26 martie.

Apelul la rugăciune este cel mai important mesaj al comunității religioase din care face parte Daniel Grigoriciuc.